Liceul Teoretic Gabriel Țepelea din Borod implementează proiectul eDucație cu drag la Liceul din Borod. Proiectul este finanțat de către Ministerul Educației Naționale prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), runda 1-2022, în valoare totală de 540.824 lei.

Este vorba de un grant mare pentru unitatea noastră de învățământ aflată în mediul rural și evaluată ca fiind cu o marginalizare peste medie și severă, în special în rândul elevilor din gimnaziu.

În urma implementării proiectului pe o perioada de 4 ani, se au în vedere creșterea ratei de absolvire a clasei a VIII-a, menținerea ratei de participare la Examenul de Evaluare Națională, scăderea procentului elevilor cu note sub 6 la Examenul de Evaluare Națională și scăderea procentului elevilor care au un număr mai mare de 20 de absențe/semestru.

În cadrul proiectului s-a realizat o pagina web pentru unitatea de învățământ, se va achiziționa un catalog electronic, se vor achiziționa mobilier școlar și componente IT necesare desfășurării procesului educațional, vor fi organizate activități extrașcolare și excursii, competiții sportive, precum și cursuri cu elevii, dar și cu cadrele didactice din gimnaziu. De asemenea, prin proiect, liceul și-a asumat un număr foarte mare de ore remediale astfel încât, prin acestea, performanța absolvenților la Examenul de Evaluare Națională să crească simțitor.

 

 

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR

PNRR